Eurostainless.fi Yleinen Paljonko rahaa autoon tarvitaan?

Paljonko rahaa autoon tarvitaan?Monen kohdalla auton hankkiminen tulee jossain vaiheessa ajankohtaiseksi asiaksi. Se helpottaa arkea valtavasti etenkin silloin jos tarkoituksena on käyttää sitä työmatkojen sujuvoittamiseen. Autoilu laajentaa myös elinpiiriä ja tarjoaa mahdollisuuden liikkua vaivattomasti paikasta toiseen niin lähelle kuin kauas. Autosta haaveileminen on eri asia kuin auton hankkiminen, joten kun asia on konkretisoitumassa, tulevat ajankohtaisiksi aiheiksi esimerkiksi auton rahoitukseen liittyvät kysymykset.

Autolaina tai muu rahoitusratkaisu mahdollistaa monelle auton hankinnan

Etenkin ensimmäistä autoa hankittaessa saattaa kuitenkin mietityttää se, kuinka paljon rahaa auton hankkimiseen ja ylläpitämiseen tarvitaan. Tähän ei ole yksiselitteistä vastausta, sillä halutessaan auton hankintaan ja ylläpitoon voi saada uppoamaan helposti kymmeniätuhansia euroja. Mikäli budjetti on kuitenkin rajallinen, on auto mahdollista saada alle hyvinkin edullisesti hankkimalla käytetty menopeli tai vaihtoehtoisesti yhä suositummiksi tulleilla leasing-ratkaisuilla. Autolainan ottaminen on meillä Suomessa hyvin tavallista, ja selkeä enemmistö kääntyykin lainantarjoajan puoleen saadakseen apua autorahoitukseen.

Autolainaa saatetaan kaihtaa etenkin, jos maksettavana on muitakin lainoja. Todellisuudessa monet lainantarjoajat mahdollistavat kuitenkin joustavan takaisinmaksun tai joissain tapauksissa muita lainan lyhentämistä helpottavia ehtoja. Oli laina mikä tahansa, on se kuitenkin järkevä kilpailuttaa. Myös laskuri maksuvapaan kustannuksista on näppärä työkalu, joka kertoo mahdollisista maksuvapaiden kuukausien pitämiseen liittyvistä lisäkuluista.

Suhteuta auton hankinta omaan taloudelliseen maksukykyyn

Vaikka haaveilisikin tuliterästä Mersusta, ei sellaista kannata tietenkään hankkia, mikäli taloudellinen maksukyky ei vielä ole riittävän korkealla tasolla. Myös käytettynä on mahdollista saada hyvinkin laadukkaita vaihtoehtoja eri automerkeiltä reilusti edullisempaan hintaan.

Joidenkin arvioiden mukaan fiksuinta on tähdätä siihen, että auton hankinta ja sen ylläpito vievät omasta budjetista enintään noin 15 %, jotta talous pysyy tasapainossa ja järkevänä jatkossakin. On hyvä muistaa, että auton ylläpitoon huoltoineen ja mahdollisine korjauksineen voi upota yllättäviäkin menoeriä. Myös autovakuutus sekä bensan hinta on otettava huomioon budjettia laskettaessa. Kaikkien laskelmien jälkeen onkin helpompi tehdä realistinen arvio siitä, millainen auto omalla kohdalla on kaikkein järkevin hankinta talouden kannalta.

the-wp-fitness