Eurostainless.fi Yleinen Edullisempaa autolainaa kilpailuttamalla

Edullisempaa autolainaa kilpailuttamallaAuto lienee yksi suomalaisten merkittävimmistä hankinnoista yhdessä asunnon ja kesämökin rinnalla. Auton hankkiminen ei kuitenkaan tule kaikille kysymykseen ainakaan samalta istumalta, sillä esimerkiksi uuden auton tapauksessa siihen joudutaan usein investoimaan useita kymmeniä tuhansia euroja. Aina käytetynkään auton ostaminen ei välttämättä onnistu kokonaan omilla säästöillä esimerkiksi silloin, jos kyseessä on hieman uudempi tai kalliimpi malli.

Miten auto kannattaa rahoittaa?

Auton rahoittamiseen löytyy onneksi monia eri vaihtoehtoja. Toisilla puuttuvan osan saaminen voi onnistua lainaamalla vaikkapa suoraan vanhemmilta, isovanhemmilta tai puolisolta. Toinen suosittu autorahoitus on autokauppojen tarjoama osamaksu. Vaikka osamaksu voi aluksi kuulostaa fiksulta ajatukselta, niiden kanssa kannattaa olla erityisen tarkkana, sillä usein osamaksuihin sisältyy yllättävän korkeita korkokuluja.

Jos kumpikaan edellä mainituista rahoitusvaihtoehdoista ei käy, kolmas vaihtoehto on hakea autolainaa. Autolainaa löytyy sekä vakuudellisena että vakuudettomana. Vakuudellista autolainaa on yleensä helpointa hakea vaikkapa omasta pankista, jolloin uusi auto voidaan käyttää automaattisesti lainasumman vakuudeksi.

Tässä tapauksessa auto ei kuitenkaan siirry omiin nimiin kuin vasta silloin, kun laina on maksettu kokonaisuudessaan pois. Lisäksi vakuudellista lainaa ei normaalisti myönnetä käytetyn auton ostoa varten, jos auto ostetaan suoraan edelliseltä omistajalta. Vakuudellisen autolainan hakeminen voi tämän ohella kestää useamman päivän, joten mikäli autokaupoilla on todellinen kiire, rahoituksen hakemista vakuudettomana kannattaa harkita.

Vakuudeton autolaina

Vakuudettoman autolainan hyviä puolia ovat hakuprosessin nopeus ja helppous. Usein nopeus on valttia myös autokaupoilla, ja varsinkin, jos vastaan on tullut hyvältä kuulostava tarjous, josta useammat muutkin ostajat ovat potentiaalisesti kiinnostuneita. Tällöin rahat on hyvä olla jo valmiina maksua varten tai vastaavasti autolainaa kannattaa hakea suoraan verkossa, sillä vakuudettomalle autolainalle ei tarvitse nimensä mukaisesti esittää erillisiä vakuuksia, minkä ansiosta lainasopimus on mahdollista allekirjoittaa jo saman päivän aikana.

Miksi autolainat kannattaa kilpailuttaa?

Vaikka vakuudetonta autolainaa on helppoa hakea verkossa, niiden korkokulujen kanssa kannattaa olla aivan yhtä tarkkana kuin autokauppiaiden tarjoamien osamaksujenkin kanssa. Koska vakuudettomia autolainoja tarjoavien pankkien ja rahoituslaitosten korkokuluissa voi helposti esiintyä useamman prosentin heittoja, autolainat kannattaa aina kilpailuttaa.

Vakuudettomien lainojen kilpailutukseen erikoistunut Rahalaitos.fi tarjoaa tähän tehtävään asiantuntemustaan ilmaiseksi. Lainojen kilpailuttaminen kyseisen sivuston kautta ei siis maksa kuluttajalle mitään, eikä lainaa ole pakko myöskään ottaa, jos yksikään lainatarjouksista ei vastaa omia tarpeita.

Lainojen kilpailuttaminen on tänä päivänä oikeastaan ainoa luotettava ja helppo tapa selvittää, mikä nykyisistä lainatarjouksista on kaikkein edullisin. Lisäksi, koska lainahakemus täytetään henkilökohtaisesti, jokainen lainatarjous pystytään räätälöimään kuluttajan antamien tietojen pohjalta.

Näin ollen vastaanotetut lainatarjoukset ovat heti voimassa ja edullisimman koron löydyttyä lainasopimus on helppo allekirjoittaa verkossa kotoa poistumatta. Kaiken tämän ansiosta myös lainarahat on mahdollista maksaa hakijan pankkitilille jopa saman vuorokauden sisällä, jolloin autokaupat pystytään tekemään lyhyelläkin varoitusajalla.

the-wp-fitness