Eurostainless.fi Autot Uuden auton hankinta

Uuden auton hankintaJokainen varmasti jossain vaiheessa elämää miettii uuden auton hankintaa. Kukapa ei haluaisi ajella tuliterällä ja kiiltävällä autolla, varsinkin jos on aiemmin kurvaillut käytetyllä ja useamman vuoden vanhalla ajopelillä.

Millainen automalli sopii juuri minulle?

Jokaisen tulee miettiä tarkkaan, millaiseen tarkoitukseen hän autoa tarvitsee. Joku voi tarvita autoa pitkille mökkireissuille pohjoiseen perheen kanssa. Tällöin ei varmasti kannata valita pientä autoa, johon ei mahdu riittävästi tavaraa mukaan. Joku taas tarvitsee autoa lyhyisiin kaupungin sisäisiin matkoihin, jolloin vaikkapa pienehkö hybridiauto voi olla viisas valinta. Jos harrastat paljon tai sinulla on lapsia, voi farmari-mallin auto olla hyvä ratkaisu. Tällöin saat paljon tavaraa mukaan auton takatilaan. Jos tiedät joutuvasi ajamaan vaikeassa maastossa tai hankalissa keliolosuhteissa, voi nelivetoauto olla hyvä valinta.

Auto työvälineenä

Moni saattaa hankkia auton itselleen töitään varten. Monet tarvitsevat autoa työmatkoilleen, mutta joillekin auto itsessään saattaa olla työväline. Monet kuljetuspalvelut voidaan hoitaa autolla ja jos olet vaikkapa pienyrittäjä ja pyörität omaa yritystä Frilans Finans kautta niin oman auton hankinta saattaa tulla ajankohtaiseksi.

Uudet automallit

Uusia automalleja putkahtelee nykyisin markkinoille melko tiiviiseen tahtiin. Jos et ole aikaisemmin omistanut uutta autoa, voi olla vaikeaa olla perillä erilaisista malleista. Ennen oli helpompaa, kun tarjolla oli vain bensiini- tai diesel-autoja.

Nykyisin tilanne on kuitenkin toinen. On tarjolla bensiini- ja dieselkäyttöisiä autoja kuten ennenkin, mutta lisäksi markkinoilla on täyssähköautoja, ladattavia hybridiautoja ja tavallisia hybridiautoja. On lisäksi biokaasulla toimivia autoja ja onpa markkinoilla muutamia vetyautojakin.

Monet autonvalmistajat keskittyvät uusissa malleissaan sähköön. On arvioitu, että tulevaisuudessa suurin osa autoista kulkee nimenomaan sähköllä, muiden voimansiirtotapojen ollessa minimaalisemmassa osassa. Japanilaiset ovat olleet hybridi- ja sähköautojen kehityksen etulinjassa, esimerkiksi Toyota on jo useita vuosia sitten tuonut markkinoilleen useita malleja. Vasta viime vuosina muut suuret autonvalmistajat ovat tuoneet markkinoille vastaavia malleja, muun muassa Saksalaiset BMW, Volkswagen ja Mercedes-Benz.

Sähköauto maksaa yleensä enemmän, mutta käyttökustannukset ovat paljon alhaisemmat kuin vaikkapa bensiiniautolla. Hybridiauto maksaa hieman enemmän kuin bensiinikäyttöinen, ja käyttökustannukset ovat hieman matalammat koska osa matkasta voidaan ajaa sähkömoottorin avulla ja osa bensiinillä.

Auton hankinnan rahoittaminen

Miten sitten auton hankinta kannattaa rahoittaa? Tarjolla on nykyisin useita erilaisia ratkaisuja. Paras tilanne on jos pystyt hankkimaan auton kokonaan ilman lainarahaa, tällöin ei tarvitse huolehtia kuukausittaisista lyhennyksistä. Tähän tietysti tarvitaan säästöjä, jotta useita kymmeniä tuhansia maksava auto voidaan maksaa kerralla.

Monet autoliikkeet tarjoavat rahoituksen auton hankintaan. Asiakas voi maksaa autosta käsirahan, joka voi olla vaikkapa 10% auton hankintahinnasta. Loppuosa rahoitetaan autoliikkeen tai rahoitusyhtiön kautta ja asiakas lyhentää kuukausittain tietyn summan.

Useat autoliikkeet tarjoavat nykyään myös toisenlaisen mallin auton hankintaan. Siinä autoa ei osteta itselleen, vaan maksetaan siitä eräänlaista käyttömaksua. Tällöin ei tarvita myöskään käsirahaa auton hankintaa varten. Voidaan tehdä esimerkiksi kolmen vuoden sopimus, jolloin maksetaan kuukausittain 300 euroa, jolla saadaan uusi auto käyttöön ja kolmen vuoden kuluttua se luovutetaan pois. Tämä sopii monelle uuden auton hankkijalle, koska se on huoleton tapa ajaa uudella autolla, varsinkin jos ei ole erityistä syytä itse omistaa auto.

the-wp-fitness