Eurostainless.fi Autot Miksi kannattaa suosia sähköautoja?

Miksi kannattaa suosia sähköautoja?Monet yksityisautoilijat ovat entistäkin ympäristötietoisempia ja kiinnittävät ympäristöasioihin huomiota myös auton hankinnassa. Kerromme tässä artikkelissa sähköauton monista eduista, jotka kannattaa pitää mielessä harkitessasi sähköauton ostamista. Lisäksi kerromme, kuinka voit rahoittaa sähköauton hankinnan.

Millaisia etuja sähköautoihin liittyy verrattuna tavallisiin autoihin?

Ensinnäkin sähköauto kuluttaa vähemmän energiaa kuin tavallinen auto. Tämä auttaa kuluttamaan vähemmän rahaa ja säästämään luontoa. Saasteen osuus jää murto-osien suuruiseksi verrattaessa sähköautoilua autoiluun tavallisella autolla.

Sähkömoottori on melko yksinkertainen. Tämän lisäksi se on vähäkitkainen vaihtoehto. Näiden ominaisuuksiensa vuoksi se on hyvin kulutuksenkestävä. Hyvä kulutuksenkestävyys auttaa pudottamaan auton moottorin huoltokuluja. Parhaimmillaan moottorin huoltokuluiksi saattaa muodostua nolla euroa tarkasteltaessa auton koko elinkaarta.

Sähköauton moottoria käytetään jarrutettaessa generaattorina. Tämä helpottaa jarruosiin kohdistuvaa painetta. Ominaisuuden ansiosta kaupunkiajossa saatetaan voittaa jopa useita kymmeniä prosentteja ajomatkaa jarruttelun ansiosta.

Kun valitset sähköauton, voit päättää käyttämäsi energian. Valitse vaikkapa erityisen ympäristöystävällisesti tuotettua tuulienergiaa. Ellet pidä tankkaamisesta, säästää sähköauton käyttäminen sinut myös tältä ikävältä velvollisuudelta. Toki sähköautoakin pitää ladata, mutta se hoituu helposti ja siististi.

Miten rahoitan sähköauton ostamisen ja paljonko uusi sähköauto maksaa?

Suomessa myytävistä sähköautoista tällä hetkellä edullisin malli maksaa noin 12 000 €. Kyseessä on Renault Twizy -sähköauto, jonka toimintamatka on 80 km. Tarjolla on myös huomattavasti kalliimpia vaihtoehtoja, kuten BMW i3, alkaen noin 41 000 € (toimintamatka 300 km), Hyundai Ioniq electric alkaen noin 37 000 € (toimintamatka 280 km), Jaguar I-Pace alkaen noin 84 400 € (toimintamatka 480 km) sekä Kia Soul EV alkaen noin 35 300 € (toimintamatka 250 km).

Harvalla on tällaisia säästöjä säästötilillään. Tällöin sellaiset iskulauseet, kuin löydä paras autolaina ja tarjolla korotonta autolainaa saattavat tuntua houkuttelevilta vaihtoehdoilta. Ilman vertailua ja kilpailuttamista ei kuitenkaan kannata rynnätä ottamaan minkäänlaista lainaa, joten hyvät vertailusivustot ovat todella tärkeässä asemassa alkaessasi tutustua erilaisiin lainavaihtoehtoihin ja halutessasi vertailla niitä keskenään.

Esimerkiksi Sambla OY on sivusto, joka kokoaa yhteen erilaiset lainatarjoukset kaikkiaan 11 pankilta. Sivuston kautta on mahdollista lainata jopa 60 000 €, joten hieman hienommankin sähköauton saisi tämän lainan turvin ostettua.

Sivuston kautta on helppoa vertailla kaikkiaan 11 pankin erilaisia lainatarjouksia ja pohtia, mikä niistä sopisi parhaiten juuri omiin autolainatarpeisiin. Sivustolta löytyy lainalaskuri, johon voi syöttää lainasumman ja laina-ajan, minkä jälkeen laskuri laskee arvioidun kuukausierän. Sivuston kautta on myös mahdollista yhdistellä erilaisia lainoja, mikä voi auttaa parantamaan omaa taloudellista tilannetta.

Erityisesti pikavipit ovat yleensä erittäin kallis lainavaihtoehto ja jos sinulle on kertynyt sellaisia, kannattaa niistä yrittää päästä eroon mahdollisimman nopeasti. Sama koskee erilaisia kulutusluottoja. Useasta lainasta taikka luotosta menee yleensä enemmän erilaisia kuluja kuin yhdestä lainasta, minkä vuoksi lainojen yhdistely yleensä kannattaa. Koronkiskonnasta ei varoitella turhaan, sillä osa pikavippien ja kulutusluottojen koroista on niin korkealla, että kyseessä on suoranainen kiskonta. Vaikka maksaisit vain osan autosi ostohinnasta tällaisilla vipeillä tai kulutusluotoilla, nostavat asiakkaan kannalta heikot lainaehdot auton lopullista hintaa merkittävällä tavalla. Älä siis unohda vertailua ja kilpailuttamista!

the-wp-fitness