Eurostainless.fi Yleinen Autoilessa tulee myös suojautua auringolta

Autoilessa tulee myös suojautua auringoltaAutoilu on suomalaisille rakas harrastus, ja käytännössä melkein jokaisella perheellä on oma auto. Suomalaiselle auto on ensisijaisesti välttämätön kulkuväline, jolla on on mahdollista päästä paikasta toiseen. Tämän lisäksi kuljetusala on suuri työllistäjä, ja maassamme liikkuu valtava määrä ammattiautoilijoita.

Autoilu ei ole koskaan täysin turvallista, ja parhaiten autoilija estää onnettomuuksiin joutumisen omalla käytöksellään, kiinnittämällä huomiota turvalliseen ajotapaan sekä huoltamalla auton mahdollisimman usein. Hyvin harva autoilija kiinnittää tämän lisäksi huomiota muihin asioihin. Yksi riskitekijä autoillessa on kuitenkin aurinko ja säteily. Auringolta suojautuu parhaiten autoilessa, kun kiinnittää auton ikkunoihin aurinkosuojakalvot. Ne ovat oivallinen lisävaruste, sillä aurinkosuojakalvo estää haitallisen uv-säteilyn heijastumisen autoon sisällä. Aurinkosuojakalvoja saa monia erilaisia, mutta erityisen suosittuja ovat tummennetut kalvot, sillä niiden avulla autoilija voi suojautua myös tunkeilevilta katseilta.

Miksi auringolta pitää suojautua?

Ihosyöpien määrä on kasvanut räjähdysmäisesti Suomessa viime vuosikymmenien aikana. Iso syy tähän on väestön vanheneminen, matkailun lisääntyminen, mutta myös otsonikato, jonka takia haitallista uv-säteilyä päätyy jatkuvasti yhä enemmän maankamaralle. Tämän takia auringon säteilyä tulee välttää ja pyrkiä välttämään auringossa oleilua mahdollisimman paljon. ‘

Erityisen suuressa riskissä ovat erityisesti ammattiautoilijat, kuten bussikuskit, rekkakuskit, taksikuskit ja kuriirit, jotka istuvat ammatikseen auton ratissa. Tällaisten alojen työntekijöillä on suurempi riskiä sairastua melanooman tapaisiin sairauksiin, jonka takia on erittäin tärkeää, että tällaiset henkilöt suojaavat autonsa ikkunansa haitalliselta uv-säteilyltä.

Syöpäriski ei ole tietenkään ainoa syy suojautua auringolta. Auringon säteily vahingoittaa sarveiskalvoja, jonka takia aurinkolasien käyttäminen liikenteessä on aina suositeltavaa. Tämän lisäksi auringon säteily myös vahingoittaa ja vanhentaa ihoa.Koska kaikki ihmiset haluavat näyttää nuoremmmalta ja hyvinvoivalta – kannattaa auringolta suojautua myös liikkuessa neljällä pyörällä. On hyvä muistaa myös, että aurinkokalvot suojaavat vain sisällä autossa. Tästä johtuen autosta poistuttaessa on hyvä pitää huolta siitä, että erityisesti keväällä ja kesällä autoilija levittää iholleen myös aurinkoarasvaa.

the-wp-fitness