Eurostainless.fi Autot Volkswagen myi eniten autoja

Volkswagen myi eniten autoja 

Volkswagenista on tullut maailman suurin autonvalmistaja tänä vuonna, jonka myötä Toyota tippui sijan verran alaspäin automyynnin kasvaessa Volkswagenin kohdalla suuremmaksi siitäkin huolimatta, että VW kärsi viime vuonna varsin merkittävästi dieselpäästöihin liittyvästä kohustaan.

Toyota joutui tyytymään hopeasijaan

Toyota hallitsi suurimman autonvalmistajan titteliä peräti neljän vuoden ajan, mutta vuonna 2016 se myi noin satatuhatta ajoneuvoa vähemmän kuin kilpailijansa Volkswagen. Kenties eniten Volkswagenilla on ollut nostetta Kiinassa, jossa sen myynti kasvoi huikeat 12 prosenttia edelliseen vuoteen nähden. Euroopassa ja etenkin Yhdysvalloissa merkin suosio on kuitenkin pudonnut aavistuksen verran päästöskandaalin sekä muiden syiden myötä, mutta siitäkin huolimatta yhtiö porskuttaa menestyksekkäästi eteenpäin. Etenkään Kiinassa ei juurikaan piitata moisista skandaaleista, vaan merkin maine on yhä erinomainen.

Volkswagen on nyt yksi maailman suurimmista automerkeistä

Monelle saattaa tulla yllätyksenä se, ettei Volkswagen ole vielä milloinkaan aikaisemmin noussut kansainvälisellä tasolla eniten autoja maailmassa myyväksi autonvalmistajaksi, vaikka sillä onkin vankka kannattajakuntansa Euroopassa Suomi mukaanlukien. Volkswagen Groupista on tullut vuosikymmenten kuluessa yksi maailman suurimmista automerkeistä, johon kuuluvat muun muassa Audin, Skodan sekä Porschen kaltaiset suuret ja tunnetut merkit.

the-wp-fitness