Eurostainless.fi Autot Vanhimmat automerkit maailmassa

Vanhimmat automerkit maailmassaVuositasolla maailmassa valmistetaan huikeat kuusikymmentä miljoonaa autoa, joiden joukkoon mahtuu lukemattomien eri automerkkien tuotantoa. Jokaisella automerkillä on omat piirteensä, jotka vetoavat eri kuluttajiin. Jotkut automerkit ovat olleet olemassa yllättävänkin kauan ja osa jopa yli sadan vuoden ajan! Seuraavaksi perehdytään maailman vanhimpiin automerkkeihin.

Ford

Ford on tunnetusti yksi maailman vanhimmista automerkeistä. Henry Ford suunnitteli ensimmäisen autonsa jo 1886 ja siitä löytyi neljän hevosvoiman suuruinen moottori. Tämä on kuitenkin epävirallisesti Fordin ensimmäinen auto, sillä varsinaisesti autoyritys aloitti toimintansa Fordina vasta seitsemän vuotta myöhemmin. Ford tunnetaan automerkkinä erityisesti menestyksekkäästä tuotantolinjakehityksestään, joka on mahdollistanut suuremman automäärän valmistamisen tehokkaammin ja sen myötä myös edullisemmat hinnat automarkkinoilla.

Rolls-Royce

Rolls-Roycea pidetään ylellisten automerkkien kuninkaana. Automerkin perusti 1900-luvun alussa Henry Royce -niminen insinööri yhdessä brittiläisen bisnesmies Charles Rollsin kanssa ja näin syntyi Rolls-Royce-automerkki, joka keräsi nopeasti suurta menestystä ja sen valmistama Silver Ghost -malli palkittiin jopa maailman parhaimpana autona luotettavuutensa ja mukavuutensa ansiosta. Nykyään Rolls-Royce kuuluu BMW:n omistukseen.

Peugeot

Peugeot saattaa tulla monelle yllätyksenä, mutta se on itse asiassa maailman vanhin automerkki. Peugeotin perustivat ranskalaiset Peugeotin veljekset jo vuonna 1803. Aluksi yritys valmisti sahoja ja jousia, mutta myöhemmin polkupyöriä ja 80 vuotta perustamisensa jälkeen myös autoja. Peugeot saattaa olla vanha automerkki, mutta se porskuttaa yhä vahvasti automarkkinoilla.

the-wp-fitness